Pannendak vervangen Tilburg

Welkom bij All-in Dakonderhoud B.V.. Wilt u alles weten over pannendak vervangen in Tilburg? Lees er hieronder alles over. Van de kosten tot de voorbereidingen en wat wij precies voor u kunnen betekenen. Als dakdekker in Tilburg informeren wij u graag over de mogelijkheden. Bel ons ook gerust op 073 - 204 58 25.

dakkapel op dak plaatsen

Kosten pannendak vervangen Tilburg

Belangrijk zijn natuurlijk de kosten voor een pannendak vervangen in Tilburg. Een heel pannendak vervangen zal meer kosten dan dakpannen vervangen. Dit laatste kan overigens ook bij ons, als uw dakpannen kapot zijn of afgewaaid door een storm. De kosten voor pannendak vervangen zijn afhankelijk van:

 • de oppervlakte van het dak
 • de soort dakpan
 • het dakbeschot
 • het uurtarief van de dakdekker
 • keuze voor en zo ja type dakisolatie

Het vervangen van dakpannen ligt meestal tussen de €50 en €60 per vierkante meter. Het vervangen van het dakbeschot zit tussen de €100 en €150 vierkante meter. U moet ook rekening houden met werkzaamheden zoals het verwijderen van het oude dak en het plaatsen van isolatiemateriaal wanneer u voor dakisolatie kiest. Meestal staan de kosten in de offerte uitgebreid gespecificeerd.

Mogelijkheden pannendak vervangen

Een pannendak vervangen Tilburg is een goede keus wanneer dakreparatie niet meer uitkomst biedt of wanneer u uw huis wilt vernieuwen en een nieuwe uitstraling wilt geven. De mogelijkheden voor uw nieuwe dak zijn deels afhankelijk van het huis, maar natuurlijk ook van uw smaak. De mogelijke constructies zullen wij met u bespreken op basis van de constructie van het huis. Het ervaren team van All-in Dakonderhoud B.V. staat graag voor u klaar.

mogelijkheden pannendak vervangen

Qua dakpannen kunt u kiezen tussen keramische en betonnen dakpannen. Aan beide soorten dakpannen zitten voordelen en nadelen. Lees er hieronder meer over.

Keramische dakpannen

De keramische dakpan is de originele dakpan gemaakt van gebakken klei, en dus ook wel kleidakpannen genoemd. Deze soort dakpan gaat erg lang mee, maar is maar beschikbaar in een beperkt aantal kleuren. Daarnaast zijn niet alle dakpannen precies identiek waardoor het er authentiek en natuurlijk uitziet. Op de meeste daken liggen keramische dakpannen.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn goedkoper dan keramische dakpannen, maar gaan ook iets minder lang mee. Deze dakpannen zijn er wel in heel veel verschillende kleuren en vormen. De dakpannen krijgen vaak een beschermlaag. Deze beschermlaag kan glanzend of mat zijn. Op die manier kunnen betonnen dakpannen dus heel divers zijn en voor ieder wat wils.

Holle dakpannen

De holle dakpannen zijn de dakpannen die je vaak zit, waarvan de golvende dakpan de meest bekende is. Holle dakpannen zijn er overigens ook nog weer in verschillende vormen.

Platte dakpannen

We zien ook steeds meer platte dakpannen, ook wel tegelpannen genoemd. Deze dakpannen zorgen voor een strakke uitstraling en worden ook steeds populairder.

Welke dakpannen u kunt kiezen is ook afhankelijk van de hellingsgraad van uw dak. Sommige dakpannen zijn bijvoorbeeld alleen geschikt voor daken met een hellingsgraad van tussen de 22 en 25 graden.

Waar aan denken bij pannendak vervangen Tilburg?

U moet zelf nadenken over:

 • hoeveel ramen of dakkapellen moeten in het dak komen;
 • dakisolatie toevoegen en zo ja, welk type;
 • welke soort dakpannen;
 • is het huis bewoonbaar tijdens de werkzaamheden;
 • een pannendak vervangen duurt wel een aantal weken (afhankelijk van de oppervlakte natuurlijk).

Tips bij pannendak vervangen Tilburg

Hieronder een aantal tips bij het vervangen van uw pannendak.

 • Maak een goede planning. Je dak ligt wel een tijdje open, dus het is belangrijk om het goed te plannen.
 • Laat uw buren weten dat u van plan bent uw pannendak te laten vervangen.
 • Ga na of er asbest in uw dak aanwezig is. Bij een pannendak is de kans niet zo groot, maar zo ja, dan moet dit in de meeste gevallen door een deskundige laten verwijderen.
 • Let op: u hoeft over het algemeen geen vergunning aan te vragen voor het vervangen van een pannendak. Alleen bij het plaatsen van een dakkapel is het soms wel nodig.

Offerte van All-in Dakonderhoud B.V. aanvragen

Vraag gerust een heldere offerte bij ons aan via ons contactformulier. Wilt u eerst meer informatie, bel dan gerust naar 073 - 204 58 25. All-in Dakonderhoud B.V. is altijd blij u te informeren over de mogelijkheden. Onze planning is flexibel en mocht u onze dakdekker inschakelen, dan heeft u altijd 1 contactpersoon die overal van op de hoogte is.